kozijnen

Gevels worden naast het ontwerp van de architect en zijn keuze van materiaal voor een groot deel bepaald door de vorm van de kozijnen.
Met name indeling van de kozijnen in de gevel en de keuze van het materiaal bepalen de uitstraling van uw bouwwerk.
Een “grachtenpand” of een oude boerderij met grote vastglaspartijen verliest hierdoor zijn authenticiteit. Voor deze panden zijn kleine glasoppervlakkten met roedes gezichtsbepalend.
Ook zal hier een fors randwerk in een witte kleur gewenst zijn.
grachtenpand
Daarentegen is een modern strak gelijnd gebouw als bijvoorbeeld het EYE film museum in Amsterdam gebaadt bij smalle en slanke randprofielen met veel glas en weinig tussenstijlen en kalven. De architect creëert zijn ontwerp en accentueert dit met de keuze van de materialen.
EYE fil museum Amsterdam

Bij onderhoud of verbouwen zult u hier rekening mee moeten houden. Ook als u kozijnen gaat vervangen is dit een punt van aandacht.
Hier kan GevelAdvies Flevoland bv u helpen de juiste keuze te maken.
Hout, aluminium of kunststof kozijnen bieden diverse mogelijkheden en geven een verschillend eind resultaat.
GevelAdvies Flevoland bv  inventerasiseert samen met u welke materialen gekozen worden voor de verbouw of renovatie. GevelAdvies Flevoland bv adviseert u, zodat u kunt zien of het gewenste effect wordt bereikt, zoals u dat voor ogen heeft. GevelAdvies Flevoland bv overlegt met u, zodat de renovatie binnen het door u gestelde budget gerealiseerd wordt.